Het toepassen van de VR Strips schuifraamtechniek in nieuwe of bestaande schuiframen kan in de meeste gevallen binnen enkele uren en zonder bijzondere gereedschappen.

frezen in het raam, schroeven op het kozijn

Het weinige voorbereidende werk dat nodig is voor het monteren van VR Strips, is aan het schuivende raam en niet aan het kozijn. Dat maakt het gemakkelijk, snel en veilig om de VR Strips toe te passen.

Er dienen eenvoudige groeven aan de zij- en bovenkanten van het schuifraam gemaakt te worden. De VR Strips kunnen dan in de groeven van het raam worden gedrukt. Met bijgeleverde schroeven kan zonder voorbereiding het deel op het kozijn worden geschroefd.

stappenplan met houvast en flexbiliteit

De montage van VR Strips wordt in de handleiding uitgelegd in 5 eenvoudige stappen. Deze handleiding wordt meegeleverd met de set. Omdat een restauratieproject vraagt om flexibiliteit heeft het systeem zelf de mogelijkheid om mee te gaan met afwijkingen in de maatvoering. Voor de aansluiting boven en onder zijn ook verschillende uitvoeringen mogelijk. De documentatie vindt u onder downloads.