De VR Strips schuifraamtechniek is geschikt voor vrijwel alle schuivende onder- en bovenramen, zowel met contragewichten als met balansveren.

een passende oplossing

VR Strips zijn zo ontworpen dat ze speling in het (oude) raam kunnen opvangen. Het raam mag dus een beetje krom, scheef of scheluw zijn. In alle richtingen mag het verschil ongeveer 5mm bedragen. Grotere afwijkingen kunnen de isolatiewaarde laten afnemen of het schuiven minder soepel maken.

Restauratieramen zijn allemaal anders. Met de heldere functionaliteit en een grote flexibiliteit in toepassing, biedt de VR Strips ook voor bijzondere situaties een uitkomst. De eenvoud maakt het systeem gemakkelijk toe te passen voor als u handig bent en het zelf wilt doen. De vakman kan zijn kennis en ervaring gebruiken om met alle respect voor het restauratiewerk isolatie in balans te brengen.

VR Strips zijn ontwikkeld voor schuiframen vanaf 36mm dik, maar kunnen toegepast worden in ieder verticaal schuivend raam waar een groef van 10x12mm kan worden gefreesd zonder dat deze iets in de weg zit. De basis voor het toepassen wordt duidelijk gemaakt in de meegeleverde handleiding. Alternatieve detailleringen zullen geleidelijk gedocumenteerd worden via deze site.

Voor een advies op maat of bestelling: www.happylift.nl