Drie Rijksmonumenten toekomstbestendig gemaakt met VR Glas

Raadhuis Leidschendam, Wintertuin Baarn en Ir. D.F. Wouda-gemaal

Raadhuis Leidschendam

Het in 1940 gebouwde Raadhuis in Leidschendam, gebouwd in de stijl van de Delftse school, is één van de vele projecten die Den Haan Vastgoedonderhoud uit Den Haag heeft uitgevoerd in samenwerking met Van Ruysdael. Den Haan is overtuigd van het leveren van de beste prestaties in de breedste zin van het woord. Zijn onderneming verwierf onlangs de door Sikkens uitgereikte prijs voor ‘meest duurzame vakschilder’ uit handen van prof. Anke van Hal. Samen met Van Ruysdael renoveert Den Haan panden volgens een integrale aanpak met oog voor architectuur, energie, comfort, veiligheid en gezondheid. Bekijk hier de projectfoto’s.

Wintertuin

Architect Hans Vlaardingerbroek kwam bij Van Ruysdael voor een waardevol historisch project: de Wintertuin in Baarn. De historische, esthetische en technische prestaties van het gekozen VR Glas zijn nauwkeurig afgestemd op dit in 1915 gebouwde Rijksmonument. De kas zal in de toekomst gebruikt gaan worden als horecagelegenheid en vlindertuin. Bekijk hier de projectfoto’s.

Ir. D.F. Wouda-gemaal

Het ir. D.F. Wouda-gemaal nabij Lemmer (Friesland) is het grootste nog werkende gemaal in Nederland. Het gemaal dankt zijn naam aan ingenieur Wouda, die het pand in 1918 ontwierp in traditionele stijl, met invloeden van het rationalisme. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. VR Glas is nu door Sluyter Schilderwerken toegepast in dit Unesco monument.
Bekijk hier de projectfoto’s.

naar het overzicht van alle nieuws- en persberichten