Bij de introductie in 2003 vormde het isolerend enkelglas van Van Ruysdael direct al een doorbraak in het isoleren van vensters.

oorsprong

De onderneming vindt zijn oorsprong in 1978 als timmerfabriek. In de jaren ’80 wordt met TNO, Rijksdienst voor de Monumentenzorg (nu RCE), Wereld Natuurfonds, IVAM, Novem (nu Agentschap.NL) en Milieudefensie nauw samengewerkt om vensters van duurzaam Europees hout te produceren. Begin jaren ’90 introduceert het bedrijf het eerste klassieke schuifraam dat zich kan meten met nieuwbouwprestaties. In 2002 wordt Van Ruysdael bekend door het isolerend klassiek enkelglas van slechts 9mm; de eerste, dunste en meest duurzame isolerende beglazing zonder spouw. Toen al direct een doorbraak in raamisolatie. Nu in 2011 hebben we ons isolerend glas nog eens 35% dunner en lichter weten te maken. Met 5,8mm zijn de toepassingsmogelijkheden haast onbegrensd. 

bewustzijnsomslag

Sinds de jaren '80 maakt Van Ruysdael zich hard voor het in stand houden van cultuurgoed met een wezenlijke bijdrage voor mens en milieu. Vanaf de jaren '90 heeft Van Ruysdael een eigen visie op isoleren ontwikkeld: het nieuwe denken over isoleren. Zoals bij elk revolutionair idee heeft dit idee in de eerste fase voor ongeloof en weerstand gezorgd, maar uiteindelijk geleid tot een algemeen gedeelde bewustzijnsomslag. Van Ruysdael is dé expert op dit gebied en wordt gevraagd haar kennis te delen met een groeiend aantal vooraanstaande instanties. De jongste ambitie is om de vakhandel te betrekken bij de uitvoering hiervan in de praktijk.

waardering

Van Ruysdael speelt direct al een essentiële rol bij het isoleren en instandhouden van bestaande vensters van paleizen, regeringsgebouwen in Den Haag en Parijs, musea, scholen, hotels, kantoren en woonhuizen. In 2007 is Van Ruysdael door Syntens van Economische Zaken uitgeroepen tot een van de meest innovatieve bedrijven. Ook heeft Buitenlandse Zaken Van Ruysdael als ‘Dutch Master’ benoemd en wereldkundig gemaakt. Eerder is het label ‘goed industrieel ontwerp’ en de nominatie ‘Nationale Energieprijs’ aan de producten toegekend. Dinsdag 6 september 2011 kreeg Van Ruysdael tijdens Duurzame Dinsdag de ‘koffer van de toekomst’ op het Binnenhof uitgereikt.
Het succes van Van Ruysdael wordt toegeschreven aan grondlegger Michel Trompert die als creator, idealist en vooruitstrevend denker het merk belichaamt. 

unesco

In 2011 is Van Ruysdael door Unesco gevraagd om kennis over te dragen om wereld erfgoed te beschermen en mee te laten groeien met onze milieudoelstellingen.
Niet verwonderlijk, want Van Ruysdael geeft voor ieder project afzonderlijk een passend advies. Daarmee houdt Van Ruysdael onze bestaande bouw mooi en levert een grote bijdrage aan een mooi en gezond leefklimaat. Voor u en heel veel anderen.  

Van Ruysdael | geschiedenis