Binnen de architectuur brengt elke bouwperiode zijn karakteristieken mee. En die gelden zeker ook voor de beglazing.

ambachtelijk glas

Ambachtelijk glas is herkenbaar aan de voor deze periode herkenbare oneffenheden en reflecties. Bekijk het assortiment voor meer voorbeelden.

klassiek glas

Klassiek glas heeft een licht oneffen structuur die beeldbepalend is voor de vensters uit die periode. Bekijk het assortiment voor meer voorbeelden.

modern glas

Modern glas is nagenoeg volkomen vlak glas, herkenbaar aan de harde reflectie. Bekijk het assortiment voor meer voorbeelden.

helder en toch niet saai

VR Glas is transparant en verkleurt niet tot nauwelijks. Soms, op bepaalde tijden en bij een specifieke lichtinval, reflecteert het glas buiten als een natuurlijke diamant een fraaie schakering van kleuren. Dit komt door het edelmetaal dat in het glas is mee versmolten en bij bepaalde lichtinval of zichthoek een lichte patinaglans laat zien. Dit geeft een subtiele extra dimensie aan de ambachtelijke of klassieke glasreflectie. Soms, als de zon er langs schijnt, vangen de minuscule edelmetaaldeeltjes in het glas het licht op. Op die momenten kan de transparantie van het glas licht diffuus lijken.

Glasreflectie | Modern, klassiek en ambachtelijk glas| Van Ruysdael