isolerend enkelglas

Van Ruysdael heeft met het isolerend enkelglas voortgeborduurd op een glasambacht die zich 2000 jaar goed heeft bewezen in onze leefomgeving. Wat mooi en prettig was van enkelglas, hebben we behouden. Vervolgens hebben we nieuwe en nuttige functies toegevoegd. Daarmee is isolerend enkelglas het sterkste, dunste, meest geluidwerende en meest effectief isolerende glas geworden. Isolerend enkelglas heeft een bijzonder lange levensduur en versterkt bestaande raamconstructies, waardoor het de energie- en onderhoudskosten verlaagt. Met toepassing van isolerend enkelglas zijn nieuwe kozijnen en compensatie technieken niet meer nodig om gezond, veilig en comfortabel te kunnen wonen en werken. 

Wat is isolerend enkelglas?
Isolerend enkelglas bestaat uit twee of meer unieke ruiten die homogeen aan elkaar zijn verbonden. De sterk isolerende C2E-techniek® in het glas voorziet het van alle nuttige functies. Dit glas is de enige isolerende beglazing die is ontwikkeld met de leefomgeving als uitgangspunt. Dat betekent dat bewoners, luchtklimaat, gebouw, ramen, architectuur en milieu zich niet hoeven aan te passen aan het isolerende glas.
De uiterst kleine nanodeeltjes edelmetaal van de C2E-techniek® die dat alles bewerkstelligen, geven bij bepaalde lichtinval een kleurschakering die lijkt op een authentieke patinaglans. In de transparantie van het glas kunnen die -onder bepaalde lichtomstandigheden zoals een scherpe zon inval en een donkere achtergrond- als een licht diffuus effect te zien zijn. De bijzondere warmte werking via de reflectielaag van de C2E-techniek® zorgt voor comfort en voor een aanmerkelijk gezonder leefklimaat.

Isolerend enkelglas is globaal onder te brengen in drie hoofdsoorten, die hun namen ontlenen aan de wijze waarop zij geproduceerd zijn en aan hun kenmerkende vertekeningen in het glas: ambachtelijkklassiek en modern. Mond geblazen cilinderglas en andere ambachtelijke beglazingen zijn stuk voor stuk unieke en kenmerkende ruiten voor vensters van vóór 1920. Het ambachtelijk isolerend enkelglas is direct herkenbaar aan de rijke en voor deze periode herkenbare oneffenheden en reflecties. Originele klassieke beglazingen worden nog op de oorspronkelijke manier geproduceerd, zoals dat in de stijljaren ’20, ’30 en ’50 gedaan werd. In modern isolerend enkelglas is een samenstelling met floatglas, nagenoeg volkomen vlak glas, herkenbaar aan de harde reflectie.

 

isolerend enkelglas